שביעות רצון ממקום העבודה
מה הקשר בין עובדים בעלי שביעות רצון ממקום העבודה לבין מידת התפוקה שלהם, התנאים שהם מקבלים בעבודה, ומשך הזמן שהם נשארים במקום העבודה? סקירה מעניינת לפניכם.
מה הקשר בין עובדים בעלי שביעות רצון ממקום העבודה לבין מידת התפוקה שלהם, התנאים שהם מקבלים בעבודה, ומשך הזמן שהם נשארים במקום העבודה? סקירה מעניינת לפניכם.
מחקרים שנעשו בשנים האחרונות בנושא מראות ממצאים מעניינים מאוד. נתחיל מזה שבמאה ה-21 חל שינוי גדול מאוד בכל הנודע לתפיסה של עובד ומעביד, ומהם התנאים האופטימליים על מנת שהעובד יישאר במקום העבודה. אם פעם עובדים היו רודפים אחרי מקומות עבודה הרי שהיום, רבים ממקומות העבודה רודפים אחרי טאלנטים מוכשרים, שיצטרפו לשורותיהם. שביעות רצון ממקום העבודה היא נושא סופר חשוב, השאלה היא, איך מגיעים לשם? הנה מספר פרמטרים:
כותרת העל שלנו בנושא היא איזון עבודה חיים, נושא שמעסיקים רבים נותנים עליו את הדעת בשנים האחרונות. בתחומים רבים, החל מתעשייה ועד להייטק, עובדים רבים נדרשים לעבוד שעות רבות, להשקיע בעבודה, וכתוצאה מכך נפגם האיזון בין העבודה לשאר החיים. איזון עבודה חיים שומר שהעובד לא יישחק, שומר על סביבת עבודה נעימה ובריאה עבור העובד, ובאופן כללי מתייחסת לעובד כבר דעת, אחראי, שיכול להחליט החלטות על הצד הטוב ביותר. זה אומר שאם הוא חולה, לאפשר לו זמן מנוחה מעבר למינימום, אם ילדיו חולים, לאפשר לו לעבוד בבית, ועוד.
אחר הגורמים הראשיים לשביעות רצון גבוהה של עובדים ממקום העבודה היא נושא ההזנה בעבודה. עובדים רבים נמצאים במקום העבודה בין 8-12 שעות ביום, עליהם לשמור על עשייה נמרצת, תפוקות גבוהות ובריאות כללית. מקום עבודה אשר פורס חסות על עובדיו ודואג להזנה, בהחלט צובר נקודות בתחום שביעות הרצון, מה שמשפיע ישירות על תפוקות העובד ועל הישארותו לאורך זמן במקום העבודה.
היום אגב, כבר אין צורך לתכנן מי יכין את האוכל לעובדים ולארגן אופרציה רצינית, באמצעות אפליקציה חדשנית של חברת סיבוס, מקום העבודה יכול להעביר לחשבון הפרטי של העובד באפליקציה את הסבסוד לארוחות שלו, העובד מזמין מתוך היצע אדיר של מסעדות ומקומות ברחבי ישראל, ונהנה מארוחה טובה ומסובסדת, ובעיקר מהרגשה שרואים אותו וכי עבודתו מוערכת
מדובר בגישה. ככל שמקום העבודה יותר מאפשר לעובדים שלו לקחת אחריות, להחליט החלטות, להיות מעורבים, להשמיע קולם, להאציל סמכויות, כך כל אחד מהעובדים גדל, משתפר, לומד, מתפתח, מה שכמובן מגדיל גם את מקום העבודה עצמו. חשוב להראות לעובדים שמעריכים אותם!
מקום עבודה שלוקח אחריות על העובדים שלו במלואה, יודע שעליו לבדוק מידת שביעות רצון ממקום העבודה בצורה מקצועית. לשם כך ניתן להיאזר בארגון חיצוני שזו המומחיות שלו, להכין שאלונים אנונימיים, אשר כוללים התייחסות לכל התחומים החשובים שציינו, ולקבל תמונת מצב מהימנה ואותנטית לגבי מידת שביעות הרצון של העובדים. משם אפשר לעבד את הנתונים, לשפר ולהשתפר, למען הטוב של כל העובדים והמעבידים במקום העבודה.