במאה ה-21 זה כבר לא סוד: מעסיקים רבים מחפשים דרכים חדשות ויצירתיות להעצים את העובדים שלהם, לפנק, ובעיקר לייצר סביבת עבודה איכותית ומקום שכיף לבוא אליו. רבים מאיתנו עובדים במקום העבודה שעות רבות במהלך היום, עומדים הרבה או יושבים הרבה, זה המקום העיקרי לעיתים קרובות, בו אנו שוהים, ולכן בהחלט יש מקום לפתח את איכות החיים במקום העבודה. איך עושים זאת? לפניכם מספר רעיונות:
הדרכת עובדים
השקיעו בעובדים שלכם, העניקו להם הדרכה מקצועית, העשרה מקצועית ואישית. זה יכול להיות באמצעות הרצאות, סדנאות, מפגשים בתוך מרחב העבודה ומחוצה לו. כדאי להעניק לעובדים גם העשרה וידע בתחומים שאינם נוגעים ישירות לעבודה, מכיוון שהמסר שתעבירו במקרה הזה הוא: אנחנו מאמינים בהתפתחות בכלל, ולא רק בהתפתחות במקום העבודה.
איזון חיים עבודה
מדובר במושג שנכנס למודעות לפני מספר שנים ועוסק בצורך למצוא איזון בין החיים האישיים והעבודה, שלא כמו לפני כן, עת רוב העובדים נאלצו להקריב זמן משפחה וזמן אישי, למען העבודה. איזון חיים עבודה לוקח בחשבון לדוגמא שיש עובדים שהם הורים וזקוקים להקדיש זמן ותשומת לב לילדיהם לפני שבע בערב.. המעבידים המתקדמים, נקרא להם כך, סומכים על העובדים שלהם, מבינים שהמשפחה היא יסוד לא פחות חשוב מהעבודה, ומאפשרים ותומכים בכך.
אותו הדבר לדוגמא לגבי סטודנטים. יכול להיות מצב בו עובד לומד לתואר שני או לדוקטורט וזה לוקח זמן רב ואנרגיה רבה. אם תוסיפו לכך את היותו הורה, זה כמעט בלתי אפשרי להבין איך הוא מצליח לעשות הכל. איזון חיים עבודה לוקח בחשבון את הניואנסים האלו ותומך בעובדים בפיתוח האישי שלהם.
הזנת העובדים במסגרת מקום העבודה
בשנים האחרונות כבש טרנד חדש את עולם העבודה, בכל הנוגע להזנת העובדים. הרי אם אנו יוצאים מנקודת הנחה שמרבית העובדים נמצאים מרבית היום במקום העבודה, הרי שלפחות שתי ארוחות הם אוכלים במקום העבודה. אוכל לעבודה הוא תמיד התעסקות. לפעמים לא מספיקים להכין, לפעמים אין כוח להכין, ומה עושים כששעות עבודה רבות לפני העובדים והם לא הביאו אוכל?
מקום עבודה מפותח, מתקדם, נאור, דואג לעובדים שלו גם ברמת ההזנה, והיום זה כבר לא אומר שצריך להכין להם אוכל ולהחזיק חדר אוכל. אפשר לסבסד את ארוחות העובדים וניתן לעשות זאת באמצעות חברת סיבוס סודסקו. החברה מציעה לארגונים וחברות מגוון מקצועי ורחב של פתרונות הזנה לעובדים באמצעות אפליקציה באמצעותה מזמין העובד אוכל באופן ישיר. לכל עובד יש חשבון אישי משלו, אליו מוזן הסבסוד מטעם מקום העבודה. העובד מזמין לעצמו את האוכל שרוצה, מתוך מגוון רחב של מסעדות, ומשלם דרך האפליקציה.
מחקרים במהלך השנים הוכיחו כי שמירה על איכות חיים בכלל ועל הזנת העובדים בפרט, במקום העבודה, בהחלט משמעותית ותורמת להישארותם של העובדים במקום העבודה, לפרקי זמן ארוכים.